• Ida Karolina

The Brain - the story of you


I juleferien har jeg lest denne boken. Den mest fascinerende jeg lest på lenge :) En bok om hjernen skrevet på en uakademisk måte for folk flest :)

Den tar for seg mange ting, og jeg har ikke tenkt å røpe hele boken. For eksempel hvorfor har vi begrenset med viljestyrke og hvorfor det kan være vanskelig å bestemme seg for ting. Han skriver om hva som skjer når noen er avhengig av narkotika og om hvordan det kan være mulig lære seg å velge noe annet enn det hjernen roper etter. Når vi tenker på det er det igrunn helt utrolig at vi kan se, høre, føle ting. Men så er det faktisk ikke øynene i seg selv som ser, men hjernen. Hjernen er ikke en fast form men plastisk og lærer ting hele tiden. Læring kan til og med ta en fysisk form i hjernen. Visste du at hos mennesker som spiller piano er det et sted i hjernen som former seg som en Ω og hos mennesker som spiller fiolin kan man se en slik "krøll" på begge sider i hjernen fordi man bruker begge hendene! Så utrulig stilig tenker jeg da! Han skriver om at når vi lærer nye ferdigheter så blir de "phisically hardwired". Nettverket i hjernen forandrer seg rett og slett etter hva vi lærer.

Boken har og et mer filosofisk perspektiv som hvordan kan vi vite hva som er virkelig. Hjernen er jo inne i mørket i hodeskallene våres og skaper en virkelighet av det den leser ut av den informasjonene som sansene gir. Så hvordan kan vi vite at vi oppfatter det samme, det kan jo hende noen andre tolker den samme opplevelsen helt annerledes..

#books

0 kommentarer