• Ida Karolina

Hypothyreose


Dette innlegget er sterkt inspirert av to andre blogposter. Linkene finner du nederst i innlegget. De beskriver veldig godt hvordan hypothyreose eller lavt stoffskifte kan være og jeg har lyst til å dele det videre.

Ikke at alle med hypothyreose har det likt, symptomene kan variere i tillegg til ulik grad. Dessverre vet ofte fastleger ikke nok om dette. Heldigvis jobbes det med å forbedre kunnskapen om sykdommer i skjoldbruskkjertelen. Det skriver Sveriges riksdag om her.

Kan jo håpe det sprer seg til Norge og da. I Sverige finnes en halv million mennesker som lever med en diagnostisert sykdom i skjoldbruskkjertelen. Det er flere mennesker enn det er som får behandling for type 2 diabetes!

Mitt navn er Hypothyreose.

Jeg er en usynlig autoimmun sykdom som angriper skjoldbruskkjertelen. Jeg har valgt deg for livet! Dem rundt deg kan ikke se eller høre meg, men din kropp kjenner meg. Jeg kan angripe deg hvor og når jag vil. Jeg kan gi deg smerter eller verk over alt. Husker du når du og din energi løp rundt og hadde det gøy? Jeg tok energien din fra deg og gav deg utmattelse istedenfor. Jeg kan ta ifra deg en god natts søvn eller gi deg hjernetåke, jeg kan gjøre det slik at det eneste du vil er å sove, eller jeg kan ta søvnen fra deg og gi deg søvnløshet.

Jeg kan få det til å skjelve, å fryse eller å svette. Jeg kan få deg til å hovne opp i hender, føter, og ansikt. Jeg kan få deg til å bli deprimert eller engstelig, eller gi deg andre psykiske helseplager. Jeg kan få deg til å miste hår eller gjøre håret tørt. Jeg kan gi deg kviser eller tørr hud, det er ingen grenser for hva jeg kan få til. Jeg kan påvirke hver eneste celle i kroppen din!

Jeg kan gjøre det slik at du går opp i vekt, uansett hva du spiser, hvor mye eller hvor lite, hvor mye du trener, så kan kan sørge for at du ikke blir kvitt din ekstra kilo. Noen av mine autoimmune sykdomsvenner er ofte med meg og sørger for at du får ennå mer å stri med.

Hvis du har planert noe, eller gledet deg til noe så kan jeg ta det ifra deg når du ikke spurte meg.

Jeg valgte deg av ulike grunner, et virus du aldri ble kvitt, det psykiske stress du vært utsatt for over tid, eller du kanskje har en lang familiehistorie med meg. Uavhengig av hva grunnen er så har jeg kommet for å bli.

Jeg vet at du vil komme å gå til legen for å bli kvitt meg og dem vil komme til å le. Bare prøv! Det kommer til å bli mange turer til legen hos forskjellige leger før du finner en som kan hjelpe deg på en god måte. Du vil komme til å få feil medisinering, smertestillende, sovemedisin, energitabletter, antidepressiva. Det er så mange andre måter jeg kan gjøre deg syk, listen er lang. Høyt blodtrykk, øresus, redusert syn, tann og tannkjøttproblemer, problemer med magen, blødninger! Alt kommer trolig fra meg og listen er mye lengre enn det jeg nevner her, og det vet du!

De kommer til å si til deg at om du sørger for et bra kosthold, får nok søvn, tenker positivt, så blir du kvitt meg. Du kommer ikke til å bli tatt på alvor når du forteller legen hvordan du har det pga meg. Ingen kommer til å ville høre på deg. Du kommer til å få høre fra familie og venner og kollegaer at det bare er å ta seg sammen, å ikke kjenne etter så mye, alt mens du sakte går unner, mens du mister din måte å være på, mens du mister din selvfølelse og livsglede.

Alt dette gjør jeg kun mot deg, for at jeg kan, og du ikke har mulighet til å stoppe meg.

Kilder:

http://www.medhelp.org/posts/Thyroid-Disorders/Hi--My-name-is-Hashimotos-Id-like-to-introduce-myself-to-the-new-readers/show/1812572

https://tzila.org/2014/11/15/hej-mitt-namn-ar-hypotyreos/

#hypotherose #lavtstoffskife #lågämnesomsättning

0 kommentarer