• Ida Karolina

Vad jag saknar med vintern


Som utvandrad Norrlänning boendes i södra Norge är det en sak jag saknar med vintern.

Det är att åka snöskoter.

Här är ju det förbjudet, utom ifall man typ äger marken själv eller är same.

Här har typ "alla" båt. Kanske inte alla, men många.

I Norrland kör man skoter. Jag har inte kört skoter på flera år. Mina små barn vet inte hur det känns att åka skoter på vintern. Det är tragiskt. Det är en sorg. Min man muntrar upp mej med att dom har ju annat istället. Men det är inte samma sak. Fast i och för sej är ju detta min sorg och inte deras. Faktisk är just det i sej en liten tröst. Mina barn går ju inte runt och gråter för att dom aldrig får köra skoter. Det hade varit för illa. Jag måste nog planera en resa till Norrland om vintern. Det får bli till nästa år för nu vill jag ha vår.

XO

Ida Karolina


0 kommentarer