• Ida Karolina

a million things can bring you down, find one reason to keep you up


Den här texten är ganska personlig. Men också ganska självklar.

Det här har tagit lång tid för mig att lära mig. När man passerat 25.. måste man liksom hitta "inställningarna" för hur man själv fungerar. Man måste investera sin energi i att bygga upp ny energi. Ja självklart är det så. Det låter hur enkelt som helst. Men det är ju inte det. För hamnar man inne i dimman där man alltid bara är sliten verkar det ändå som att inget hjälper.

Och det som hjälper är ju förutom det helt grundläggande som mat och sömn ganska individuellt.

När man är sliten vill man helst inte göra nåt alls. Man vilar för att orka ha energi till det man måste. Men nån gång måste man liksom tanka. Jag behöver mycket egen tid. Till slut har jag lärt mig att att jag måste prioritera det som jag tycker om eller det jag vet hjälper mig. Så enkelt men så superviktig

- Sov! sover man inte funkar man inte.

- För mig hjälpte det jättemycket att ta bort mejeriprodukter, kött och äta mest möjligt glutenfritt.

- Ok det här låter jätte tjejigt men att sköta om sig själv med hudvård, hårvård, måla naglarna, shoppa nåt nytt, klä sig lite fint - fast man inte känner sig fin.Sköter man om sig själv så mår man bättre.

- Gå en promenad och ta fina kort. Använd sedan timmar med redigering och filter osv. Kanske handlar det om en kreativ process där man faktisk producerar något.

- Läs en bok eller kolla på Netflix. Japp - det räknas som positiv investering det med!

-Var tillsammans med nån trevlig person som man får mer energi att vara med.

-"Put some gangsta rap on and hadle it" / Ha din favoritmusik i headsetet och städa lite.

-Ta paus när man är trött - inte när man är klar.

Sköt om dig!

XOXO

Ida Karolina

t.


0 kommentarer