• Ida Karolina

Halloween


Halloween är inte något jag "firar". Men de senaste åren har det kommit att bli mer som ett "nödvändigt onde" man måste förhålla sig till.

När pojkarna var mindre hände det jag glömde bort att det är Halloween. När vi öppnade dörren och där stod monster utanför blev min minsta jätte rädd. Ingen förstod hur man kunde glömma bort Halloween då jag inte hade köpt hem godis.

När dom började ettan började dom också vilja gå ut på knask utan knep. Det kändes som lite fel att säga till mina egna att nej ni får inte lov att gå tillsammans med dom andra. Självklart var det vuxna som gick i bakgrunden och passade på.

Vilken unge gillar inte att klä ut sig och, vara ute efter det blivit mörkt - och få godis!? Det vill väl alla barn vara med på.

Handeln tjänar pengar på Halloweengrejer och godis. Men för våra ungar handlar detta som så mycket annat om att få vara med.

Vi arrangerade disco för våra 5.e klassningar i år. Det är bara så viktigt att det finns ett arrangemang för en hel klass. Så att alla har ett alternativ att gå till. Även fast det utifrån ser ut som ett bra miljö, så pratas det väldigt mycket om vem som ska gå med vem. Och plötsligt är det en som inte har någon att gå med. Jag har hört om föräldrar som väljer att åka bort för att inte utsätta sina barn för detta. Och bara det säger ju inte lite.

Så strunta i alla principer för en kväll om att man inte ska fira Halloween för det är bara nåt butikerna tjänar på. Eller för vilken anledning man än väljer att dumpa Halloween för.

Nu finns den här dagen och man måste förhålla sig till den. Väljer att man åka bort eller hitta på något helt annat är man självklart fri att göra det. Men det läskigaste av allt, värre an den blodigaste zombie kostym, är nog ändå att inte ha nån att vara med en sån dag som detta.

Tänk lite på det- om du törs.

Och ja, det är jag på bilden.


0 kommentarer