• Ida Karolina

Jul 2018


I år har vi firat Jul i eget hus. Jag kände det var på tiden och satte ner foten. Jag orkar inte hålla på och alltid åka bort i julen. Alla andra vill ha jul i sitt hus och det vill även jag. Det är nog julstök som det är, vi behövde inte packa och resa någon stans i tillägg.

Jag hade jättegärna rest till Sverige, men det är så dyrt för oss alla fyra, och inte så många dagar. Men det blir bättre till nästa år. Då är julafton på en tisdag. Kanske vi kan resa då.

Men i år var det helt fantastiskt att bara vara hemma.

Vi hade huggit våran egen julgran för första gången. Våran granne bjöd med oss till deras hemställe och vi var ute och hämtade vårt eget träd. Jag vill ju ha en tjock gran, typ som hos Kalle Anka på julafton så jag var nog rädd för att välja att för tunt träd. Men vi blev faktiskt tvungna att kapa bort några grenar. Jag köpte lite tjockt glitter och kulor i grön blåa nyanser, pluss lite guld och rött här och där så klart. Alfred ville fästa stjärnan på toppen så jag fick stå på en stol och lyfta upp honom.

Jag brukar göra svensk julmat. Men nu äter jag ju inte kött längre. Så det blev svensk julmat med en twist. Typ samma tillbehöret men veggobullar och veggokorv istället, och varmrökt lax. Ingen julskinka alltså. Hittade heller ingen julmust, det saknade jag! Annars lever man bra utan kött även under julen. Tänk så många djur som dödas för det vi ska äta under julhelgen. Det är ju typ massmord av djur som avlivas. Så hemskt att tänka på. Jag saknar inte alls julskinkan. Det finns ju annat som är mycket godare!

Men nu är vardagen så smått redan igång. Idag var jag tillbaks på kontoret igen. Tur att det är fredag redan i morgon, skönt med en mjukstart. Tänkte att ett sundare liv får vänta tills på måndag.

2019 Nu kör vi!

XOXO


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
© All rights Ida Karolina 2016 - 2020. Proudly created with Wix.com