• Ida Karolina

Oslo

Uppdaterad: 15 mar 2020


Jag har varit i Oslo två gånger i vår.

Ett av mina nyårslöfter var att äta bättre och söka alternativ hjälp för min hypotyros. Sagt och gjort jag bestämde mig och åkte till Oslo. Ett dygn för mig själv och en natts lugn och ro på hotell är ju inte fel. Första gången tog jag flyget och hade sen typ hela dan till att strosa runnt och orientera mig. Helt ok hotell men inte fantastiskt. Hittade en vegansk resturang som jag älskade! Nordvegan <3 Käkade middag där båda gångerna. Hade vegansk lasagn första gången och en vegansk curry den andra gången. Nam! Annars gick jag typ promenad bort till slottet och tog lite selfies innan jag köpte med mig lite snacks och kollade på netflix på hotellet resten av kvällen. Good times.

Läkarn var hur trevlig som hellst och hade good tid. Jag har ju försökt äta glutenfritt ett tag eller iaf reducera på gluten. Men även fast jag väljer glutenfritt bröd så reagerar magen ändå ofta direkt efteråt. Så börja jag misstänka vete...men så är det ju när man provar sig fram och så blir det bättre ett tag men ändå inte rikigt helt superbra ändå.. Provsvaren visade intollerans mot bakgäst.

Så där fick jag svar på det! Nästa steg är att hålla sig undan allt bakgäst i 4 veckor och sen göra en belastningstest för att se hur det går. Då får jag erfara hur jag bra eller dåligt jag tål det. Sen låg det dåligt an med jod. Väldigt dåligt tydligen. Allt jag har fått svar på nu ids inte en vanlig läkare kolla upp. Ids inte eller vill inte eller tror inte det har nåt för sig, eller kanske har för liten kompetans på det här området. Vad vet jag. Det löns inte vara arg på dom ändå, har ju iallafall fått många svar nu som jag aldrig annars ville fått. Sen kollas allt upp om tre månder igen för att se om det blivit bättre. Så hoppas energin kan börja komma tillbaka nu.

Här satt jag efter att jag fått mina svar. Det var ganska mycket information. Jag måste alltid ringa min kära och berätta. Fick som tur var allt skriftiligt med mig också annars hade jag glömt hälften.

Går lätt tillbaka hit om det blir nån nästa gång.

Sommarväder och kungen är hemma.

På hemvägen blev det tåg då luftens hjältar hade bestämmt sig för att strejka.

Det som känns bra är att jag gjort det här för mig själv. Det här är min investering i mig själv för att jag ska ha det bra. Nu skriver jag en logg för varje dag så blir det lättare och se tillbaka och evalutera.

Fall down seven times stand upp eight..

XO

Ida Karolina


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
© All rights Ida Karolina 2016 - 2020. Proudly created with Wix.com