• Ida Karolina

Nytt projekt..


Vet inte hur många gånger jag har försökt göra bra surdegsbröds. Har blivit nöjd typ en gång. Vet inte hur mycket mjöl jag köpt och jag fått slänga brödet sen. Men så köper jag nytt mjöl och försöker igen. För jag har liksom bestämt mig för att det här ska jag få till.

I somras fick jag en surdeg från min syrras sambo. Hans bröd är Såå goda, och jag får inte ont i magen av dom, även fast det inte är glutenfritt. Tydligen så är surdegsbröd mildare för magen eftersom det är något med processen som gör att det inte bildas så mycket gluten. Surdegsbröd är också bättre för tarmfloran ifall man ska äta bröd. Jag har stort sett hållit mig borta från bröd i ungefär ett halvår, sedan jag fick besked om intollerans mot bakjäst. Trodde länge det var gluten jag reagerade på, men det blev aldrig så mycket bättre egentligen. Sen gick jag över till knäckebröd och det är ett okej alternativ, det blir bara så tråkigt i längden. Så nu hoppas jag på surdegsbröd. Först ska jag lära mig "vanligt" surdegsbröd, och sen glutenfritt.

Den här boken är jättebra 👇🏻 Har använt mig av den, och råd från syrrans pojkvän.

Ta da 😃 så här blev det:

XO

Ida Karolina