• Ida Karolina

Isaac Hansson Lindblom (1777 - 1844)

Uppdaterad: jan 19


Den första som tog namnet Lindblom i vår familj var Isaac Hansson Lindblom. Det trodde du inte Isaac att 176 år efter din död skulle det skrivas om dig på en blog. Den här posten är till dig och det jag kan hitta av spår efter dig. Du föddes i Finland och ditt dna har lämnat spår även i mitt blod. Det är du som har gett mig mitt pikenamn Lindblom och det är jag så glad för att jag har kvar.


Isaac föddes 17 mar 1777 i Kimito Pörtsnäs Mågsholm Finland

Dina föräldrar var Hans Mattsson och Maria Eriksdotter.

Du döpten 22 mars 1777 i Kemio,Turku-Pori,Finland. Du var då 5 dagar gammal. Kanske de var vanligt att döpa sina små så fort som möjligt?

Kanske det var i den här kyrkan du döptes? Kemiön kirkko

Du har flyttat till Västerbotten du. Finland var en del av Sverige fram till 1809 och jag tror du måste ha varit svensktalande. Än vet jag inte vad du jobbade med eller vad som gjorde att du flyttade.

När du var 24 år gifte du dig med Elisabeth Lisa Olofsdotter 1766-12-07, Ersmark 12, Västerbotten. Ni gifte er i Skellefteå Landsförsamling 31 maj 1801.

27 December 1801 - ca 7 månader senare - föddes din son Gustaf Isacsson Lindblom i Storkåge, Skellefteå Landsförsamling, Västerbotten. Jag tror du fick fler barn, men vet inte om det jag hittat stämmer.

Här levde du fram till din död 1844-12-26, Storkåge.


Fortsättning följer.